Nors sodas ar terasa yra labai individualus dalykas, verta laikytis tam tikrų taisyklių perkant sodo baldus. Pavėsinė ar terasa yra esminė jūsų kiemo detalė  – tad kaip pasirinkti baldus, kurie atitiktų jūsų poreikius?

Sodo funkcija: vieta, kur atsipalaiduoti ar vakarėliui?

Pirmiausia turėtume galvoti apie tai, kokie baldai yra jūsų skonio ir tuo pačiu metu atitinka jūsų funkcinius reikalavimus. Turite taip pat atsakyti į klausimą, ar baldai jus skirti pirmiausia pailsėti ir išgerti puodelį kavos terasoje ar gali vaidinti didelį vaidmenį per šeimos vakarienę ir susitikimus su draugais? Taip pat svarbu įvertinti, kiek vietos užims baldai.

 

Kur dėti sodo baldus sezonui pasibaigus?

Prieš įsigijant baldus pagalvokite, ar turėsite vietos baldus saugiai laikyti per žiemą, kad jie nestovėtų  po atviru dangumi, veikiami įvairių oro sąlygų. Tam tinka tiek stoginė, sandėlys, tiek i\įstiklinta terasa, kur baldai bus apsaugoti nuo lietaus ir stipraus saulės spinduliavimo. Renkantis baldus sodui jų laikymas turėtų būti svarbus aspektas, todėl atkreipkite dėmesį į tai, ar baldai susilanksto, ar juos galima ardyti ar krauti vienas ant kito.

Balkono paskirtis ir sodo baldai

Jei turite bute balkoną ar tik nedidelę tarasą name, tačiau norite praleisti laisvalaikį gryname ore skaitant knygą ar mėgautis muzika, tam pakanka patogios kėdėsar gulto su reguliuojama atlošo padėtimi. Balkone sėkmingai tilptų ir kagbinamas krėslas su minkštomis pagalvėlėmis, tokį krėslą žiemą galite persikelti į kambarį ar miegamąjį. Balkonams tinkami maži staliukai, kurie neužimtų daug erdvės.

Sodo kampelis – puikus poilsis

Jei turite didelę terasą ir daug šeimos narių – puikus pasirinkimas technoratano kampas su papildomais foteliais ir staliuku. Technoratano baldai yra  yra pagaminti iš tvirtos ir patikimos medžiagos (aliuminio profiliai ir technorattan), tai taip pat labai patogus ir funkcionalus.Technoratano baldai yra atsparūs nepalankioms oro sąlygoms (lietus ir ultravioletinei spinduliuotei) ir nesukuria jokių didelių problemų dėl priežiūros. Tai yra medžiaga, kuri yra labai atspari purvui  (purvas lengvai pašalinamas šiltu vandeniu su šiek tiek švelniaus valiklio).

Kokius sodo baldus naudoti vakarėliams sode?

Kai sodą norite išnaudoti dideliems susibūrimams organizuojant šventinius pietus ar vakarienes – turėtume apsvarstyti metalinių baldų komplektus, sudarytus iš stabilaus stalo ir patogių kėdžių. Tai gali būti, pavyzdžiui, baldai iš kieto aliuminio profilių ir WPC kompozicinės plokštės. Toks komplektas naudojamas visą sezoną, nebijant drėgmės ar didelės saulės spindulių dozės. Be to, tokį rinkinį galima perkelti ir įrengti bet kurioje sode ar terasoje. Kompozitinės plokštės ir aliuminio profiliai taip pat yra derinys, kuris užtikrina ilgalaikį naudojimą.

Klasikiniai mediniai sodo baldai – visada madingi!

Jei vertinate natūralias medžiagas, tuomet jums labiausiai tinka mediniai sodo baldai su dideliais išlenktais staliukais (idealiai tinka kaip valgomojo komplektai) arba mažesnių stalų su kėdėmis rinkinys, turintis reguliuojamą atlošo poziciją. Mediniai sodo baldai reikalauja šiek tiek daugiau dėmesio, nes jie nėra tokie patvarūs, kaip technoratano ar aliuminio ir WPC plokštės. Mediena turi būti laikoma ir saugoma nuo lietaus ir drėgmės, taip pat bent kartą per metus ją reikia impregnuoti ar perdažyti.